MOW Design (Madeleine Of Wiken)

Om MOW Design (Madeleine Of Wiken)

MOW - Madeleine Of Wiken - designar, tillverkar och marknadsför handgjorda smycken för dig som älskar klassiska, coola, eller stilrena skandinavisk smycken av alla de slag. Varje smycke är unikt i sig och görs bara i ett fåtal exemplar. Inspiration hämtas från resor världen över och från sommaridyllen Viken på Kullahalvön i Skåne. Därför har det här pittoreska fiskeläget vid Öresund fått bidra till företagets namn med den gamla stavningen för Wiken.

Madeleine Hök, grundare av företaget, designar största delen av alla smycken själv. Till sin hjälp har hon 11 hantverkare som tillverkar dem för hand. MOW har designat över 3000 olika designs de senaste 8 åren och ställt ut på ett 30- tal mässor bl.a. som designer på den eminenta design mässan Formex i Stockholm. Redan 2006 var det dags för första webshopen.

2009 startade de ett showroom för återförsäljare/butiker på Kullagatan Helsingborg och 2013 var det Vikens tur att få en butik. Båda dessa växte de ur och sommaren 2014 öppnade en ny Sommarbutik i Höganäs Marina. Där hyrde de även ut Airwheel till alla turister, drev litet café med handgjorda smoothies, tillsammans med Lakritsfabrikens glutenfria lyxlakrits och Hauptlakrits från Stockholm, doftljus, lyktor m.m.

Webshopen uppdateras kontinuerligt och byggs på efterhand med fler läckra smycken, accessoarer, presenter och inredningsprylar. Ett enkelt knapptryck är allt som behövs. Webshopen har alltid öppet!

Här hittar ni både tidlösa klassiska pärlhalsband, fashion smycken, megastora som små smycken av överraskande material; lera, gummi, läder, silver, guld & gnistrande Swarovski kristaller... underbara halvädelstenar, kristaller, tigeröga, ametist, karneolit, obsidian, korall och onyx för att nämna några. Halvädelstenarna sägs påverka sin bärare och symboliserar olika egenskaper.

Varmt Välkommen in och botanisera i skattkammaren, vi har öppet dygnet runt!

"Jag älskar att resa och hämtar mycket inspiration från främmande länder och kulturer men det finns alltid influenser från mina skandinaviska rötter. Min kreativitet och flyt kommer på nätterna när det är lugnt och tyst och jag spenderar många sena nätter uppe med ett skissblock för nya idéer på nattduksbordet..."